Zeleninová jídla

Bramboráky s kysaným zelím a uzeným masem

750 g brambor (nastrouhaných najemno)
150 ml horkého mléka
2 vejce
6–8 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička drceného nebo mletého kmínu
sůl, pepř
70 g hladké mouky
sádlo na smažení

· 250 g kysaného zelí
100 g uzeného masa

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a poté z nich vymačkáme přebytečnou šťávu. Zalijeme horkým mlékem a promícháme. Oloupeme stroužky česneku, do těsta přidáme vejce, majoránku a mletý kmín, vše osolíme a promícháme. Prolisujeme stroužky česneku, zahustíme hladkou moukou, opepříme a znovu promícháme. Správný bramborák, lidově zvaný také vošouch, báč anebo kramflek, se má smažit na sádle. A hned vedle si rovnou připravíme náplň, dušené kysané zelí s nakrájeným uzeným masem. Na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách tenké bramboráky, ze kterých pomocí papírové utěrky odsajeme přebytečný tuk. Na každý bramborák navršíme kysané zelí s uzeným, přeložíme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl