Slané buchty plněné uzeným masem

Na těsto
600 g hladké mouky
1 balení pekařského droždí
1 lžička cukru
150 g másla
1 PL sádla
2 a půl dcl vlažného mléka
1 vejce
špetka soli
Na náplň
400 g uzeného
100 g slaniny
4 stroužky česneku
sůl
pepř
Na těsto nejprve smícháme sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, pekařské droždí a špetku soli. Přidáme změklé máslo a sádlo, přilijeme vlažné mléko a rozklepneme vejce. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme pod utěrkou v teple kynout. Mezitím se pustíme do příípravy slané náplně. Nakrájíme uzené, cibuli, česnek a slaninu, a to vše poté orestujeme na pánvi. Podle chuti osolíme a opepříme.
Vykynuté těsto zbývá už jen rozválet na jednotivé placičky a ty naplnit masovou směsí. Buchty pečeme ve vyšším litinovém pekáči vyloženém pečicím papírem.
Ať už použijeme gril, jako Jirka Hilgart v našem receptu, anebo zvolíme tradiční troubu, doporučujeme péct na 180 stupňů 20 až 25 minut, dokud buchty nezezlátnou, je ovšem třeba řídit se vlastní zkušeností s typem grilu či trouby.
Před podáváním buchty přelijeme rozehřátým sádlem a posypeme smaženou cibulkou.
Ohodnoťte tento recept: