Kuřecí krémová polévka

kuřecí skelet
cca 1,5 l vody
sůl
deset kuliček celého pepře
dvě kuličky nového koření
jedna cibule
jedna mrkev
kousek celeru a petržele
2 dcl mléka
lžíce hladké mouky
malá lžička muškátového květu
2 žloutky
pažitka nebo petrželka
Kuřecí skelet vložíme do hrnce a přídáme k němu tradiční polévkovou zeleninu. Oloupeme cibuli, očistíme mrkev, petržel a celer, osolíme, přidáme kuličky nového koření a pepř, zalijeme vodou a přivedeme k mírnému varu. Poté, co je vše uvařeno doměkka, vývar scedíme, vybereme z něj mrkev, kterou rozmačkáme vidličkou a vrátíme zpět do vývaru. V mléce rozšleháme mouku a polévku během mírného varu zahustíme. Dochutíme špetkou mletého muškátového oříšku. Dále budeme potřebovat dvě vejce. Žloutky oddělíme od bílků a rozšlehané žloutky postupně zakvedláme do polévky. Nakonec do ní vrátíme i maso, které jsme obrali ze skeletu. Dochutíme čerstvými bylinkami a podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept: