Maso

Kuře na víně à la bažant

lžíce sádla
lžička cukru
kuřecí stehna a prsa
sůl
pepř
2 dcl červeného vína
půl litru vývaru
asi 10 dkg směsi kořenové zeleniny mrkev, celer a petržel, v poměru 3:2:1
10 dkg anglické slaniny
dva bobkové listy
čtyři kuličky nového koření

Drůbeží maso osolíme a opepříme po obou stranách. V kastrolu rozehřejeme sádlo, a na kostičky nakrájíme anglickou slaninu. Dále je třeba nechat na sádle lehce zkaramelizovat cukr a nakrájet zeleninu: tři díly mrkve, dva díly celeru a jeden díl kořenové petržele. Vše potom postupně vsypeme do kastrolu a orestujeme. Nakonec vložíme i maso, které necháme z obou stran zatáhnout. Podlijeme sklenkou červeného vína, drůbežím vývarem a necháme dusit doměkka. Nezapomeneme přidat pár kuliček nového koření a bobkové listy. Podáváme s hladkou bramborovou kaší přelité šťávou a dušenou zeleninou.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl