Rolky z bůčku s ovocem

kilo libovějšího bůčku bez kosti
15 dkg sušených švestek
dvě jablka
sůl
pepř
Pokud máme větší kousek vepřového bůčku, rozdělíme ho na dvě části. Poté opatrně odřízneme svrchní tukové krytí. Maso naporcujeme na plátky, které rozklepeme dotenka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vepřové osolíme a opepříme z obou stran. Na každý plátek položíme kousky jablek a jednu až dvě sušené vypeckované švestky. Švestky je v tomto případě třeba spařit, aby změkly. Maso pevně zarolujeme a rolky naskládáme do pekáče. Lehce je podlijeme a pečeme na 180 stupňů 30 minut pod poklicí a další půlhodinu odkryté. Maso během pečení neobracíme, pouze podléváme výpekem. Podáváme přelité šťávou, s bramborovým knedlíkem nebo bramborovou kaší.
Ohodnoťte tento recept: