Buřtguláš z kotlíku

6 porcí
4 buřty
200 g slaniny
2 velké cibule
4 velké brambory
česnek dle chuti
špetka drceného kmínu
1 PL sladké papriky
1 PL majoránky
sůl a pepř dle chuti
plechovka rajského protlaku
trocha vody
Na řadě je oblíbená táborová klasika, a totiž buřtguláš. Ten je případem receptu, kdy si domácí kuchaři a kuchařky vymysleli levnější variantu originálu, a totiž guláše hovězího. Buřtguláš si však díky své dostupnosti a jednoduchosti získal oblibu nejen u táborníků, ale i jako běžné, chutné a syté domácí jídlo. Na místní tábornický buřtguláš tedy potřebujeme spoustu cibule, brambor, buřty a také slaninu a česnek. Vše nakrájíme, a za stálého míchání na sádle opečeme buřty, které následně zase vyjmeme a vystřídáme slaninou, cibulí, česnekem, drceným kmínem, sladkou paprikou a pepřem. Vše zalijeme rajským protlakem a vodou, a přidáme brambory a sůl. Po chvíli vaření do kotlíku vrátíme i nakrájené opečené buřty. Jakmile jsou brambory měkké, máme hotovo a kotlík odstavíme z ohně. Zbývá už jen dochutit majoránkou a případně i další dávkou nakrájeného česneku.
Ohodnoťte tento recept: