Setonův hrnec na pečení kuřecího masa a zeleniny

Vykopeme jámu cca 80 cm hlubokou s půl metrovým průměrem. Do jámy vsypeme žhavý popel z ohniště (cca 3 lopaty). Na popel navršíme rozpálené kameny z ohniště a ty pokryjeme vrstvou lopuchového listí. Na listy vložíme do alobalu zabalené kuřecí maso a zeleninu, které ochutíme oblíbeným kořením a bylinkami. Na balíčky přijde opět vrstva lopuchového listí, žhavý popel a další rozpálen kameny. Do jámy zasuneme dlouhý kolík a vše zasypeme vykopanou zeminou. Po půl hodině pečení kolík vytáhneme a do otvoru vlijeme cca 2 litry vody. Kolíkem poté upěchujeme. Kuřecí maso v alobalu by mělo být upečeno cca za dvě hodiny. A jako správní táborníci před odchodem z tábořiště nezapomeneme jámu zasypat a vše řádně uklidit.
Ohodnoťte tento recept: