Moučníky a cukroví

Pohankové lívance s medem a kokosem

150 g pohankové mouky hladké
40 g strouhaného kokosu
2 lžičky kypřícího prášku
2 vejce
280 ml mléka
vanilkový cukr
lžíce medu
skořice
sůl
marmeláda či zakysaná smentana

Na pohankové lívance s medem a kokosem budeme potřebovat hladkou pohankovou mouku, strouhaný kokos, voňavou mletou skořici, kypřicí prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přidáme ještě špetku soli a vše promícháme. V mléce rozšleháme vejce s trochou tekutého medu, a přidáme ke směsi. Přilejeme k sypkým ingrediencím a vymícháme hladké těsto. V lívanečníku pak po obou stranách smažíme lívanečky na tenké vrstvě oleje. Pohanková mouka, kterou Šárka do lívanců použila, je bezlepková, takže je vhodná pro všechny. A pohanku bychom do jídelníčku určitě měli zařadit častěji, obsahuje totiž rutin, látku, která posiluje cévní stěny. Hotové lívanečky podáváme s marmeládou, zakysanou smetanou a můžeme přidat i lístky čerstvé meduňky.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl