Zeleninová jídla

Dušený kadeřávek s bramborem

listy kadeřávku
cibuli
česnek
kousek sádla či jiného tuku
sůl
lžíce hladké mouky
pepř
vařené brambory jako přílohu
kousek másla na brambory

Listy kadeřávku otrháme a oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Kadeřávek je skvělá dietní potravina, která obsahuje množství vlákniny a také velké množství minerálních látek jako je železo, draslík, vápník, hořčík a fosfor. Do našeho receptu patří i česnek, který pro změnu představuje přírodní antibiotikum. V kastrolu rozehřejeme tuk. Po vzoru našich babiček můžeme použít například sádlo a orestujeme na něm cibuli. Kadeřávek nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibulovému základu. Vše osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté zaprášíme hladkou moukou, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem. Jako přílohu podáváme vařené brambory přelité rozpuštěným máslem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl