Maso

Krůtí stehna v medové marinádě

4 ks krůtí stehna
5 lžic sójová omáčka
3 lžíce medu
3 lžíce oleje
150 ml červeného vína
5 stroužků česneku
sůl

Začneme přípravou marinády. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Zalijeme několika lžícemi oleje, červeného vína a tekutého medu. Přidáme sójovou omáčku a můžeme dochutit i špetkou soli. Do krůtích stehen uděláme zářezy, a poté je zalijeme marinádou. Můžeme nechat uležet až do následujícího dne, maso tak získá výraznější chuť. Stejně dobře můžeme lehce podlít vodou, zakrýt pokličkou a rovnou vložit do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 90 minut. Chceme-li křupavou tmavou kůrčičku, kterou vytvoří zkaramelizovaný med, posledních 10 minut dopékáme bez pokličky. Šárka podává krůtí stehna s bulgurem, rajčaty a rukolou, přelitá výpekem z masa.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl