Pikantní hovězí plátky s nakládanou zeleninou

80 dkg – 1 kg hovězí zadní nebo pěkné libové přední či roštěná
pepř
sůl
plnotučná hořčice
3 cibule,
1,5 dcl oleje
1 sterilovaná pikantní zelenina (mrkev, celer, hrášek, okurka, cibulka, paprika)
sladká paprika
kari
hladká mouka 2 lžíce
Na náš recept se nejlépe hodí hovězí zadní, pěkné libové přední, případně roštěná. Maso nakrájíme přes vlákno na přibližně centimetrové plátky. Oloupeme a na kostičky nakrájíme cibuli. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, a z obou stran potřeme hořčicí. Cibuli necháme jen lehce orestovat na oleji. Do kastrolu vložíme plátky hovězího. Dochutíme kořením, to znamená už zmíněným kari a sladkou papriku. Maso necháme z obou stran zatáhnout. Přidáme nakládanou zeleninu, ze které jsme před tím slili nálev. Maso necháme dusit na mírném ohni doměkka. Je-li třeba, podlijeme vodou anebo hovězím vývarem. Poté poprášíme moukou, promícháme a ještě asi 5 minut povaříme. Podáváme například s rýží kari a posypané čerstvou pažitkou.
Ohodnoťte tento recept: