Rajčata s koprem a paprikovým pyré

1 kg rajčat
1 svazek petrželky
1 svazek kopru
2 červené papriky
1 chilli paprička
5 stroužků česneku
2 PL krystalového cukru
2 PL soli
2 PL octa
50 ml olivového oleje
Tuhle pikantní pochoutku zvládnete v rytmu našeho sportovně laděného dílu raz dva. Nejprve nadrobno nasekáme bylinky, petrželku i kopr. Červené papriky nakrájíme na kousky, česnek na plátky. Směs vložíme do mixéru a přidáme ještě překrojenou čili papričku. Pokud ji nezbavíme semínek, bude směs o to pikantnější. Dochutíme trochou krystalového cukru, osolíme, přilijeme kapku octa a olivového oleje. Vše chvíli mixujeme do konzistence pyré a poté vmícháme nasekané bylinky. Rajčata nakrájíme na měsíčky a začneme skládat do sklenice. Každou vrstvu rajčat vždy zakapeme naším pikantním pyré. Sklenici uzavřeme a směs necháme uležet alespoň 24 hodin.
Ohodnoťte tento recept: