Pomazánky

Pomazánka z červené řepy

300 g vařené červené řepy
1 kelímek pomazánkového másla či 2 balení žervé
česnek nebo křen podle chuti
sůl
pepř
dobrý chléb na podávání

Jak už bylo řečeno, jarní půst s sebou přináší benefit ve formě celkové očisty našeho organismu. A k tomu je jako stvořená červená řepa, kterou řadíme mezi tak zvané superpotraviny. Nejde o termín vědecký, ale o obecné označení potravin, které jsou mimořádně bohaté na živiny a zdraví prospěšné látky. Říká se, že červená řepa čistí tělo od těžkých kovů, regeneruje játra a prospívá našim cévám. Věra a Petr připravují pomazánku z uvařené, oloupané a nastrouhané červené řepy, ke které ještě přidají nastrouhaný česnek, což je pro změnu něco jako přírodní antibiotikum. Tuhle směs poté smíchají s pomazánkovým máslem nebo žervé, osolí a opepří. Máte-li rádi ostřejší chutě, můžete namísto česneku přidat nastrouhaný křen. Naše pikantní pomazánka je skvělým tipem i pro ty, kdo červenou řepu zrovna nemusí.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl