Ryby a mořské plody

Losos s bramborovou kaší

filet lososa
špetka krystalového cukru
olej
čerstvá citronová šťáva
plocholistá petržel
jako příloha máslová bramborová kaše

Lososa řádně osolíme. Jirka doporučuje přidat i špetičku krystalového cukru.Na dno pánve nalije trochu oleje. Pánev vyloží pečicím papírem a přidá další trochu oleje. Lososa můžeme stejně dobře udělat na másle, případně na másle přepuštěném. Lososa pečeme nejdříve kůží dolů. Máme pro vás tip, jak poznat, kdy je lososa třeba obrátit, a to, když filet změní barvu na světle růžovou asi ve dvou třetinách výšky. Poté otočíme a dopečeme. Máte-li pochybnosti, opečte jej ještě po stranách tak, jako Jirka. Lososa poté zakapeme čerstvou citronovou šťávou. Podáváme s máslovou bramborovou kaší a nasekanou plocholistou petrželí.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl