Pivovarský tokáň na světlém pivu

600 g vepřové kýty, bůčku nebo plece
2 cibule
5 stroužků česneku
1 feferonka
sůl
3 lžíce hladké mouky
300 ml světlého ležáku
200 ml vývaru (nejlépe z vepřových kostí)
1 lžička mleté sladké papriky
sádlo
případně strouhaný uzený sýr na dochucení

Cibuli nakrájíme na kostičky a vepřové maso na kostky. Na rozehřátém sádle osmažíme cibuli dohněda. Cibuli opepříme.

Přidáme nakrájené maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Vše osolíme. Oloupané stroužky česneku rozdrtíme. Vše zahustíme lžící hladké mouky, přidáme nakrájený česnek, a další půl minutu restujeme. Přisypeme mletou papriku, přilijeme vývar, a necháme chvíli povařit. Na řadu přichází hlavní hvězda receptu, světlý ležák. Další říz našemu receptu dodají nakládané feferonky nakrájené nadrobno. Vše dusíme, dokud maso není měkké. Vepřovou tokáň servírujeme s nastrouhaným uzeným sýrem a nakrájenou jarní cibulkou.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl