Saláty

Podzimní salát

fazole (červené i bílé)
plocholistá petržel
pažitka
vlašské ořechy
řeřicha
feta
citronová šťáva
olivový olej
sůl

Červené i bílé fazole si předem namočíme a uvaříme, můžeme ale také použít konzervované. Fazole jsou skvělá potravina, která obsahuje rostlinné proteiny a spoustu minerálů. Nakrájíme si plocholistou petržel a také čerstvou pažitku. Do podzimního salátu se skvěle hodí vlašské ořechy, které jsou považovány za superpotravinu. Další vitamíny dodá štiplavá řeřicha. Na kostičky nakrájíme sýr feta a přidáme k zelenině. Zakapeme citronovou šťávou, olivovým olejem a dochutíme solí. Lehce promícháme a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl