Maso

Jehněčí kapustové závitky

8 kapustových listů

Masová směs

600 g jehněčí maso mleté
1 ks červená cibule
3 stroužky česneku
1 ks vejce
sůl
pepř
půl lžičky oregana
půl lžičky skořice
1,5 lžičky římského kmínu
máslo

Omáčka

300 g rajčatové pyré nebo drcená rajčata
½ hrnku masového vývaru
3 stroužky česneku
sůl
pepř
2 ks bobkový list

Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky a zlehka orestujeme na rozehřátém másle. Mleté jehněčí ochutíme římským kmínem, oreganem, skořicí, solí a pepřem. Do směsi rozklepneme jedno celé vejce a přidáme orestovanou cibuli a česnek z pánve. Vše rukama propracujeme – a můžeme se pustit do dalších příprav. Z kapustové hlávky opatrně vyřízneme košťál a oddělíme jednotlivé listy. Na řadě je omáčka, na kterou potřebujeme půl hrnku masového vývaru, dále rajčatové pyré, na kostičky pokrájené stroužky česneku a ještě sůl, pepř a bobkový list. Omáčku mírně prohřejeme. Kapustové listy mezitím necháme změknout ve vroucí vodě, což trvá asi pět minut. Následně je vyjmeme, ponoříme do mísy se studenou vodou a necháme okapat.

Z masa vytvoříme válečky stejné velikosti, každý položíme doprostřed kapustového listu a vytvoříme závitek. Ty pak naskládáme do pekáčku a přelijeme omáčkou. Pečeme přikryté pokličkou v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 70 minut. Jako přílohu můžeme podávat chléb, pyré z brambor či jiné zeleniny, případně rýži.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl