Dušená kedlubna s mrkví
kousek sádla
1 cibule
2 kedlubny
bobkový listopad nové koření
celé kuličky pepře
sůl
2 velké mrkve
kousek změklého másla
lžíce hladké mouky na zaprášení
V kastrolu rozehřejeme kousek sádla, na kterém zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli. Z kedluben odkrojíme dřevnaté části, zbytek oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Kedlubna je velice zdravá zelenina, která obsahuje vitamín B a C a také celou řadu minerálů. Konzumovat se dají i mladé čerstvé listy. Ochutíme kořením našich babiček: bobkovým listem, novým kořením a celými kuličkami pepře, osolíme a přikryjeme pokličkou.
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Tahle kořenová zelenina je skvělá při redukční dietě a její pravidelné chroupání může pomoci snížit hladinu cholesterolu v těle. Mrkev přidáme ke kedlubně a vše dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec ještě vmícháme kousek změklého másla a lehce zaprášíme moukou.
Podáváme se šťouchanými bramborami s opečenou cibulkou.
Ohodnoťte tento recept: