Salát z grilované zeleniny

papriky různých barev
keříčková rajčata
jarní cibulka
plocholistá petržel
sůl
pepř
olivový olej
mozarella
Papriky různých barev i velikostí se pro grilování skvěle hodí. Jirka je položí na mřížku a za občasného otáčení nechá péct, dokud se na nich nezačnou tvořit hnědé puchýřky. Na gril dále putují keříčková rajčata a jarní cibulky včetně nati. Opečená rajčata otrháme z větviček, z papriky odstraníme semeníky a nakrájíme je na proužky, stejně jako jarní cibulky. Salát můžeme dochutit nakrájenou plocholistou petrželí, solí, pepřem a olivovým olejem.
Jirka opečenou zeleninu ještě vylepší buvolí mozarellou, která obsahuje mléčnou tekutinu.
Dodejme, že další zeleninou, která se skvěle hodí na gril, jsou lilky a cukety, ale například i podélně napůl rozkrojený křupavý římský salát.
Ohodnoťte tento recept: