Maso

Domácí sulc

2 vepřové nožičky
1 vepřové koleno
bobkový list
sůl
2 velké mrkve
hladkolistá petržel

Při výrobě domácího sulcu se doporučuje použít co nejmenší hrnec či rendlík, do kterého se nám vepřové nožičky a kolena podaří natěsnat. Poté je zalijeme studenou vodou.

Budoucí sulc je třeba okořenit. Přidáme tedy bobkový list, osolíme a přivedeme k varu.

Do sulcu dále patří zelenina. Oloupeme mrkev, podélně ji rozpůlíme a ještě nakrájíme na malé kousky.

Petržel natrháme na lístky a promícháme s mrkví.

Počítejme s tím, že maso na sulc se vaří 2 až 3 hodiny na mírném plameni, pokud tedy nepoužijeme papiňák. Maso je třeba nechat zchladnout, poté obrat, pokrájet na kousky a promíchát se zeleninou.

Naši směs rozdělíme do misek, zalijeme zchladlým vývarem z vepřových nožiček a kolene a necháme v lednici ztuhnout.

Misky poté zakryjeme talířkem, na kterém chceme sulc podávat, otočíme vzhůru nohama a takto sulc na talířek vyklopíme.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl