Ovocná jídla
Ovocná přesnídávka s jablky a datlemi
množství podle toho, kolik máme k dispozici jablek a skleniček
jablka
datle
čisté skleničky s víčky
Datle pokrájíme na kousky, jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme z nich jádřince. Pro naši dětskou přesnídávku jsou ideální jablka ze zahrady, kde se nepoužívají chemické postřiky. Jablka dodají dětem vitamín C, minerály i spoustu vlákniny, a datle zase béčko, draslík a železo.
Nakrájené ovoce podlijeme trochou vody a podusíme, dokud nejsou jablka rozvařená. Ovocnou směs poté rozmixujeme dohladka a ještě horkou, plníme do skleniček. Ty Věra předem sterilovala v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Naplněné sklenice zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Ohodnoťte tento recept:
9 hlasů