Ovocná jídla

Ovocná přesnídávka s jablky a datlemi

množství podle toho, kolik máme k dispozici jablek a skleniček

jablka
datle
čisté skleničky s víčky

Datle pokrájíme na kousky, jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme z nich jádřince. Pro naši dětskou přesnídávku jsou ideální jablka ze zahrady, kde se nepoužívají chemické postřiky. Jablka dodají dětem vitamín C, minerály i spoustu vlákniny, a datle zase béčko, draslík a železo.

Nakrájené ovoce podlijeme trochou vody a podusíme, dokud nejsou jablka rozvařená. Ovocnou směs poté rozmixujeme dohladka a ještě horkou, plníme do skleniček. Ty Věra předem sterilovala v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Naplněné sklenice zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl