Maso

Vepřové v mrkvi

600 g vepřové plece
600 g mrkve
1 velká cibule
4 PL lžíce másla
0,5 l vývaru
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
muškátový oříšek
mletý kmín
citronová kůra
hladkolistou petržel

Nejprve nakrájíme cibuli a orestujeme ji na másle. Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Přidáme k cibuli, osolíme a opepříme. Mrkev nakrájíme na kolečka. Přidáme drcený kmín a strouhaný muškátový oříšek. Maso zaprášíme hladkou moukou, přilijeme vývar a dusíme 30 minut. Nakrájíme hladkolistou petržel. k masu přidáme i mrkev a dusíme do změknutí.

Dosolíme a dopepříme dle chuti, nastrouháme citronovou kůru, zjemníme kouskem studeného másla a přidáme ještě nakrájenou petrželku.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl