Moučníky a cukroví

Makové palačinky podle Marcely Žďárské

½ l mléka
50 g rozpuštěného másla
špetka soli
2 vejce
250 g celozrnné špaldové mouky
hrst nemletého máku
sádlo na smažení palačinek
moučkový cukr na posypání, případně med na pokapání hotových palačinek

Odměříme si půl litru mléka a přidáme 50 gramů rozpuštěného másla. Do těsta na palačinky patří špetka soli, dvě vejce a 250 gramů mouky. Marcela používá celozrnnou mouku špaldovou.

Palačinkovou směs rozmixujeme dohladka. Poté přidáme tu důležitou přísadu, tedy celá semínka máku, se kterými směs ještě jednou promixujeme. Těsto je třeba nechat chvíli odpočinout. Poté se můžeme pustit do smažení.

Máme-li pánev s teflonovým povrchem, můžeme palačinky péct nasucho. V opačném případě potřeme pánev tenkou vrstvičkou sádla, které se na smažení palačinek hodí nejlépe.

Hotové palačinky nebudeme sypat cukrem, můžeme je však pokapat medem.

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl