Maso

Hovězí guláš

1 kg hovězí kližky
4 velké cibule
1 PL rajského protlaku
olej
1 PL kvalitní mleté papriky
majoránka
sůl
pepř
červená cibule
chléb

Druhým chodem našeho vydatného oběda bude tradiční guláš z hovězí kližky. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Říká se, že na pořádný guláš je třeba stejně tolik cibule, jako masa. Cibuli nakrájenou na kostičky restujeme na tuku, dokud nezhnědne. Guláš tím získá chuť i barvu. Poté přidáme maso a opékáme ho ze všech stran, aby se dobře zatáhlo. Maso během restování pustí šťávu, která se musí úplně odpařit. Poté vmícháme rajský protlak a vše chvíli restujeme. Zasypeme kvalitní sladkou mletou paprikou a orestujeme jen krátce, aby paprika nezhořkla. Zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou, případně hovězím vývarem, dochutíme majoránkou, osolíme a opepříme. Guláš podáváme s proužky červené cibule a dobrým pečivem.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl