Luštěniny a obilovinySaláty

Fazolový salát s kukuřicí

400 g uvařených bílých fazolí
400 g uvařených červených fazolí
300 g uvařené kukuřice
2 ks rajčat (velkých)
1 ks červené cibule
1 ks avokáda
sůl, pepř
olivový olej
citron
vinný ocet
petrželová nať

Náš salát je dobrým tipem pro lehkou vegetariánskou večeři. Červená cibule představuje vitaminovou bombu sama o sobě. Do salátu dále nakrájíme rajče, přidáme oba druhy fazolí a přimícháme ještě kukuřici, která je zdrojem vlákniny a vitamínu B, a na kostičky nakrájené avokádo. Salát ochutíme zálivkou z citronové šťávy, vinného octa, soli, pepře a olivového oleje. Promícháme a nakonec přidáme i čerstvou petrželovou nať.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl