Maso
Kachní prsa s jostovou šalší
předem upečená kachní prsa
větší hrst čerstvé josty (případně z mrazáku, plody v tom případě nerozmrazujeme)
2 lžíce meruňkového džemu
2 lžíce švestkových povidel
100 ml červeného portského vína
150 ml silného hovězího vývaru (příp. demiglas)
stroužek česneku
sůl
pepř
1 lžíci másla
V pánvi rozehřejeme kousek másla. Přidáme dvě lžíce švestkových povidel, dvě lžíce meruňkového džemu, promícháme a přilijeme portské a hovězí vývar. Do omáčky prolisujeme česnek a vše povaříme na mírném plameni. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Do pánve přidáme plody josty a ještě chvíli vaříme – plody by ale měly zůstat vcelku. Upečená kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s jostovou šalší a čerstvou petrželkou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů