Kuřecí prsa s fazolemi
kuřecí prsa
olej
plátky slaniny
červené a bíle konzervované či předem uvařené fazole
sůl, pepř, případně oblíbené bylinky
Kuřecí prsa osolíme, orestujeme a poté obalíme plátky slaniny. Do pánve vsypeme červené a bílé fazole. Můžeme použít konzervované, které scedíme, případně fazole předem namočené a uvařené. Luštěniny, jak známo, obsahují rostlinné bílkoviny a také velké množství minerálů. To sice naši předkové nevěděli, přesto ale zdravých luštěnin konzumovali podstatně větší množství než my.
Jirka položí kuřecí maso obalené slaninou na fazole a pánev poputuje do trouby, kde si pobude asi deset minut při teplotě 180 až 200 stupňů. Jídla z jednoho hrnce, v našem případě z pánve, bývají dobrá a jednoduchá a fazole jsou přílohou, která by sama o sobě vystačila jako celkem vydatné jídlo.
Ohodnoťte tento recept: