Maso
Kuře s citronem a šalvějí
vykostěné kuřecí stehno i s kůží
kvalitní olej
citron
lístky čerstvé šalvěje
bílé víno na podlití
příloha
opečené brambory
domácí chléb
těstoviny
kukuřičná polenta
V pánvi rozehřejeme trochu kvalitního oleje, položíme na něj plátek kuřecího masa nejprve kůží dolů a chvíli opékáme. Osolíme a přidáme na plátky nakrájený citron.
Na řadě jsou celé lístky čerstvé šalvěje, které chvíli restujeme a poté vše podlijeme bílým vínem.
Vypečenou šťávu v pánvi zjemníme kouskem másla a můžeme servírovat. Jako příloha se výtečně hodí opečené brambory anebo domácí chléb. A pokud chceme zachovat Jirkovu italskou inspiraci, uvaříme těstoviny, případně kukuřičnou polentu.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů