Maso

Kuře s citronem a šalvějí

vykostěné kuřecí stehno i s kůží
kvalitní olej
citron
lístky čerstvé šalvěje
bílé víno na podlití

příloha

opečené brambory
domácí chléb
těstoviny
kukuřičná polenta

V pánvi rozehřejeme trochu kvalitního oleje, položíme na něj plátek kuřecího masa nejprve kůží dolů a chvíli opékáme. Osolíme a přidáme na plátky nakrájený citron.

Na řadě jsou celé lístky čerstvé šalvěje, které chvíli restujeme a poté vše podlijeme bílým vínem.

Vypečenou šťávu v pánvi zjemníme kouskem másla a můžeme servírovat. Jako příloha se výtečně hodí opečené brambory anebo domácí chléb. A pokud chceme zachovat Jirkovu italskou inspiraci, uvaříme těstoviny, případně kukuřičnou polentu.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl