Různé

Tinktura z pupenů lísky

Pupeny z lísky se doporučují při plicních problémech, napomáhají totiž regeneraci plicních sliznic.

Jak se tinktura připravuje?

Čerstvě nasbírané pupeny lísky nasekáme velmi nadrobno nerezovým nožem. Skleničku naplníme nasekanými pupeny maximálně do jedné pětiny. Doplníme lihoglycerinem.

Na rozdíl od klasických tinktur, kde se k maceraci používá líh, se u pupenových tinktur používá lihoglycerin, který dokáže z pupenů lépe vytáhnout a uchovat látky zdraví prospěšné. Lihoglycerin tyto látky také dokonaleji konzervuje. Příprava lihoglycerinu není složitá, smíchají se stejné hmotnostní díly následujících látek:

96,5% alkohol (tedy etanol v potravinářské kvalitě), 99,5% glycerin a destilovaná vody nebo voda ze studánky. Tedy třeba 100 g alkoholu, 100 g glycerinu a 100 g vody.

Dávkování: Užíváme 1 kapku tinktury na 1 kg tělesné hmotnosti, a tuto celou dávku si rozdělíme na užívání 3krát denně.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl