Moučníky a cukroví
Smažené růže neboli kraple


2 vajíčka
hladká mouka
půl hrnku mléka
sádlo na smažení
Tenhle recept patří k těm, kde je třeba pečlivě odvážit jednotlivé suroviny. V tomto případě musíme zvážit vajíčka a podle jejich váhy odměřit mouku. Přidáme ještě půl hrnku mléka. Poté vymícháme hladké těsto.
V pánvi rozehřejeme sádlo, ve kterém nahřejeme formy na kraple. Omočíme je v těstíčku, kterého musí být na formě právě tak akorát, což znamená, že těsto nesmí přesáhnout okraj formy, a začneme smažit v horkém sádle. Usmažená kraple z formy obvykle sama sjede a poté je třeba ji vidličkou opatrně přemístit a nechat okapat na papírové utěrce. Hotové kraple, neboli smažené růže, se podávají hojně posypané moučkovým cukrem.
Ohodnoťte tento recept:
40 hlasů