Smažené vdolky polité medem


500 g hladké mouky
mléko
½ kostky droždí
60 g krupicového cukru
špetka soli
1 celé vejce
olej na smažení
med s tekutější konzistencí
Naše sváteční vdolky připravíme z hladké mouky, mléka, droždí, špetky soli a krupicového cukru. Vypracujeme těsto, které není příliš hutné ani řídké. Mléko přiléváme postupně dle potřeby. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi čtyřicet minut. Poté na pomoučeném vále odkrajujeme kousky těsta. Naděláme menší placky, které necháme dalších 10 minut na válu kynout. Vdolky smažíme po obou stranách v nádobě s větším množstvím oleje, ve kterém by měly plavat. Podáváme přelité medem. A co se tradičních svátků týče, vdolky jsou pokrmem typickým například pro Tučný čtvrtek, který patří k vrcholům Masopustu.
Ohodnoťte tento recept: