Krkonošský hubník
600 g hub (čerstvých, mražených nebo předem namočených sušených)
5 starých rohlíků či housek
1 větší cibule
3 stroužky česneku
50 g hrubé krupice
1 lžíce másla
300 ml mléka
3 vejce
sůl
drcený kmín
Pečivo nakrájíme na kostky a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem. Cibuli nakrájíme na kostičky a do vaječné směsi prolisujeme česnek. Připravenou směsí zalijeme kostky pečiva a promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a orestujeme cibuli i předem namočené, lehce vymačkané sušené houby, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme másle či sádlem a vysypeme moukou. Houby z pánve přidáme do směsi vajec a pečiva. Znovu osolíme, přidáme drcený kmín, případně i sušené bylinky, přisypeme hrubou krupici a nakrájenou plocholistou petržel. Opatrně promícháme, navršíme do pekáčku a uhladíme. Pečeme čtyřicet minut na 180 stupňů.
Ohodnoťte tento recept: