Bramborový krém a chipsy ze slupek


větší brambory
sůl
smetanu
pepř
česnek
bylinky
cibuli
Brambory omyjeme, oloupeme a slupky vložíme do misky s vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle.
Na náš bramborový krém vlastně použijeme suroviny, které mívaly naše babičky běžně doma ve spíži... brambory, ždibec domácího sádla, cibuli, česnek či sušené bylinky.
Do hrnce přidáme brambory, opět krátce restujeme, zalijeme vodou a necháme vařit. A jak to bude se slupkami, které obvykle vyhazujeme? V pánvi rozpálíme olej a jdeme na ně.
Bramborové slupky jsou cenným zdrojem vitamínu A, B a C. Jsou plné minerálů a stopových prvků. Pokud omyté slupky osušíme a osmažíme v oleji, získáme chutné lupínky neboli chipsy, zvláště, když je ještě promícháme s utřeným česnekem a solí.
A už je čas dokončit i polévku. Brambory rozmixujeme, zahustíme smetanou, dochutíme solí, sušenými bylinkami a utřeným česnekem. Podáváme s našimi lupínky ze slupek.
Ohodnoťte tento recept: