Maso

Králík cibuláč

Králičí maso není příliš šťavnaté, proto k němu přidáme kus vepřového masa, použijeme buď krkovici nebo bůček, a kousek anglické slaniny a celé to ještě podlijeme červeným vínem.

omyté a osušené porce králíka
půl kila vepřová krkovice anebo bůčku
kousek anglické slaniny vcelku
4 cibule
2-3 dcl červeného vína
sůl
kmín
směs koření: pepř, tymián, rozmarýn bobkový list

Na našeho králíka cibuláče s vepřovým si nakrájíme anglickou slaninu na kostičky a cibuli na měsíčky. Cibulí nešetříme a nakrájíme alespoň čtyři. Anglickou slaninu a polovinu množství nakrájené cibule rozložíme na dno pekáče. Vepřové maso osolíme, řádně okmínujeme a vložíme do pekáče. Omyté a osušené porce králíka osolíme a okořeníme. Oba druhy masa zasypeme další dávkou cibule a podlijeme sklenkou červeného vína. Stačí nám jedna, protože cibule pustí hodně šťávy. Pekáč zakryjeme a pečeme na 200 až 220 °C dvě až tři hodiny, dokud není maso měkké. Během pečení králičí i vepřové maso několikrát obrátíme. Hotovou pečeni podáváme s houskovým knedlíkem a kompotem.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl