Moučníky a cukroví
Pišingr paní Hasalové


2 dorty
tenké cukrářské oplatky
1 celé změklé máslo
30 dkg cukru moučky
3 lžíce kakaa
7 PL studeného mléka
hrst mletých ořechů
3 žloutky
Smícháme máslo, cukr, žloutky, přidáme kakao a postupně přilijeme mléko a přisypeme ořechy.
Vzniklou hmotu rozdělíme na poloviny a mažeme na oplatky, vytvoříme několik vrstev. Vzniknou nám dva dorty, které zatížíme a necháme uležet do druhého dne.
Na polevu
35 dkg mletého cukru
3 lžíce kakaa
silná černá káva, kterou necháme vystydnout
lentilky
Smícháme cukr a kakao, poté po lžících vmícháme kávu, až dosáhneme potřebné konzistence a chuti. Polevou pomažeme oba dorty a ozdobíme lentilkami.
Ohodnoťte tento recept:
39 hlasů