Pomerančová bábovka


5 vajec
200 g jemného krystalového cukru
1 větší pomeranč
200 g hladké mouky
40 g bramborové moučky nebo 1 vanilkový puding
¾ kypřícího prášku do pečiva
100 – 120 ml vody
sádlo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
Nejdříve ze všeho vyšleháme tuhý sníh z bílků. Ten je hotový v okamžiku, kdy jej nejde vyklopit z mísy. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem. Přidáme kůru nastrouhanou z celého jednoho pomeranče, nejlépe v kvalitě bio, a vymačkanou pomerančovou šťávu. Vše důkladně vyšleháme. Do hladké mouky vmícháme kypřicí prášek do pečiva. Ve vodě rozmícháme bramborovou moučku a vše spojíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Ve vyhřáté troubě pečeme na 160 stupňů asi 40 minut.
Ohodnoťte tento recept: