Maso

Vepřový guláš s povidly

1 kg masa (např. vepřová krkovice a vepřová líčka)
750 g cibule
česnek
sádlo
sůl, pepř, kmín drcený, pálivá paprika
kelímek švestkových povidel

Základem guláše je samozřejmě pořádná spousta cibule nakrájená na kostičky. V kastrolu rozehřejeme větší množství sádla, vsypeme cibuli a trpělivě mícháme, dokud se neorestuje krásně dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso. Šárka doporučuje krkovici, případně vepřová líčka. Maso osolíme, okmínujeme a opepříme. V guláši pochopitelně nesmí chybět pálivá paprika. Přidáme také prolisovaný česnek. Maso chvíli restujeme, poté podlijeme vodou, promícháme a dusíme doměkka asi hodinu. Úplně nakonec přidáme švestková povidla, promícháme, a ještě chvíli provaříme. Podáváme s chlebem, případně s bramborovými plackami.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl