Různé

Smrková sůl, smrkový cukr

smrkové výhonky
sůl
krupicový cukr

Na smrkovou sůl jsou nejlepší mladé jarní výhonky do délky 5-ti centimetrů. Obsahují spoustu vitamínu C, dále antioxidantů, tedy látek, které ochraňují naše buňky, i našemu zdraví prospěšných silic. Dejte si ale pozor na sběr ve volné přírodě, protože to lesníci neradi vidí a může vám hrozit i pokuta. Nejlepší je proto předem se domluvit, sbírat z více stromů, používat nůžky a nikdy neulamovat celé větvičky. Ideální jsou smrky na vlastní zahradě, případně na soukromém pozemku s povolením majitele. Výhonky stačí rozmixovat se solí a nechat usušit.

Pokud bude sůl během sušení hrudkovatět, lehce ji promneme.

Stejným způsobem si vyrobíme i smrkový cukr.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl