Maso

Medová křidýlka

kuřecí křídla, ze kterých odkrájíme špičky (ty můžeme uschovat na vývar)
tekutý med
hladkolistou petržel
uzená mletá paprika
sůl

Kuřecí křídla vložíme na středně rozpálený gril a pečeme asi 30 minut na okraji grilu, tedy ne nad přímým ohněm. Poté je naskládáme do rendlíku, polijeme tekutým medem, osolíme a posypeme paprikou. Promícháme a jednotlivé kousky ještě přelijeme šťávou, která se v rendlíku vytvoří. Poté vložíme zpět na gril na závěrečné dvě minuty a nad přímý oheň. Poté vyjmeme, ještě trochu pokapeme medem a můžeme přisolit. Podáváme s nasekanou petrželí. Pokud chceme křídla připravit v troubě, rozehřejeme ji na 220 °C, křídla pečeme 30 minut, ochutíme a poté necháme pár minut zapéct pod grilem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl