Maso

Guláš z ostravské klobásy

2 i více ostravské černé klobásy
2 cibule
sádlo
sůl
pepř
majoránka
kmín
sladká paprika
2 stroužky utřeného česneku
půl kila brambor
2 lžíce hladké mouky
hrst sušených lesních hub namočených v cca 2 dcl vody

Ostravskou klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozhřejeme sádlo, a cibuli na něm orestujeme. Jakmile cibule zezlátne, přidáme pokrájenou klobásu. Promícháme a zaprášíme sladkou paprikou. Přisypeme majoránku, kmín, a předem namočené houby. V buřtguláši samozřejmě nesmějí chybět na kostky nakrájené brambory. Vše podlijeme vodou, promícháme a vaříme, dokud brambory nejsou téměř měkké, neměly by se však rozpadat. Guláš dochutíme utřeným stroužkem česneku, osolíme, opepříme a zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v trošce vody.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl