Nápoje nealkoholické

Čaj z ořechových skořápek

Vlašské ořechy se používají při pečení mnoha druhů moučníků. Skořápky z vyloupaných ořechů většinou vyhazujeme, ale naše babičky přišly na to, že se z nich dá uvařit dobrý čaj, který při kašli napomáhá odhlenění. A jeho příprava je velice jednoduchá.

Skořápky vlašských ořechů také obsahují velké množství minerálů jako je zinek, hořčík, železo a draslík, ale také spoustu velmi cenného jódu, bez kterého se náš organismus a především pak štítná žláza neobejde.

Ořechové skořápky z 15 – 20 ořechů namočíme do zhruba litru vody, nejlépe přes noc. Druhý den vše povaříme na mírném plameni asi deset minut. Čaj můžeme přisladit medem.

Ohodnoťte tento recept: 

78 hlasů

Další recepty Celý díl