Různé

Placky ze žaludové mouky a tuřínu

Recept z dob nouze, kdy naši předkové museli hledat náhražky mouky a začali vyrábět například mouku žaludovou. Objevili tak poměrně výživnou a zdraví prospěšnou potravinu.
Tyto úsporné placky se připravují pouze ze dvou surovin, z nastrouhaného tuřínu a žaludové mouky, a pak už potřebujeme jen špetku soli a trochu oleje na opečení na pánvi.

Najemno nastrouhaný tuřín mírně osolíme a přidáme žaludovou mouku. Jak taková mouka vznikne, jste mohli vidět v nedávno vysílaném dílu s názvem Duby, žaludy.

Těsto můžeme dochutit podobně, jako kdybychom připravovali bramboráky: přidáme prolisované stroužky česneku a špetku majoránky. Z těsta tvoříme placičky, které opečeme na trošce oleje do zlatova a podáváme s kysaným zelím.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl