Luštěniny a obiloviny

Pohanka s hlívou ústřičnou

¼ l propláchnuté pohanky
1 a půl hrnku vody
sůl
přepuštěné máslo neboli ghí
1 středně velkou cibuli
hlívu ústřičnou
sójovou omáčku
kysané zelí jako oblohu
jarní cibulku

Ke čtvrt litru propláchnuté pohanky přidáme jeden a půl hrnku vody a mírně osolíme. Pohanku vaříme do změknutí. Na přepuštěném másle restujeme na kostičky nakrájenu cibuli. Z hlívy odkrojíme tuhé nožičky a nakrájíme ji na proužky. Hlívu restujeme do zlatova a ochutíme ji sójovou omáčkou. Houby smícháme s uvařenou pohankou, přidáme kysané zelí a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Ohodnoťte tento recept: 

100 hlasů

Další recepty Celý díl