Maso

Vepřový steak

vepřový steak (můžeme použit panenku, ořech, horní či dolní šál, případně i kotletu)
oblíbené čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
sůl
čerstvě mletý pepř
plátky slaniny na obalení

Ze stonků bylinek sdrhneme lístečky a nasekáme je nadrobno. V bylinkové směsi pak obalíme vepřové maso, které ještě dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Maso zabalíme do slaniny a vložíme na rozpálenou pánev, kde ho zprudka opečeme ze všech stran. Steak necháme dopéct v troubě na 120 stupňů po dobu 20 minut. Podáváme přelité omáčkou připravenou z demi glace, bílého vína a nakládaného zeleného pepře.

Na omáčku

demi glace
bílé víno
nakládaný zelený pepř
šalotku
kousek másla

Na másle zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme trochu vína, lžíci demi glace, kuličky nakládaného pepře, promícháme a necháme zredukovat.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl