Luštěniny a obiloviny

Jáhlový pudink

125 g jáhel
sušená či čerstvá jablka
med
mletou skořice
(Můžeme ale také použít sušené jablečné křížaly. Pak bude trvat o něco déle, než během vaření změknou. Další alternativou jsou hrušky či švestky, můžeme opět využít sušené i čerstvé.)

Jáhly dobře propláchneme a vsypeme do cca 500 ml vroucí vody, přidáme sušené ovoce anebo nastrouháme čerstvé. Vaříme, dokud není vše měkké (cca 30 minut). Ochutíme medem a skořicí. Teď je třeba uvařenou směs rozmixovat na konzistenci pudinku. Směs nemusíme mixovat úplně dohladka, mohou v ní zůstat kousky ovoce. Pudink podáváme teplý, anebo jej plníme do skleniček, zavíčkujeme a po vychladnutí skladujeme v lednici. Můžeme podávat s jogurtem či zakysanou smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

29 hlasů

Další recepty Celý díl