Různé

Bramborový chléb

1 kg hladké pšeničné mouky
1 kostku droždí
špetku cukru
2 lžičky soli
kmín podle chuti
2 předem uvařené a najemno nastrouhané brambory

Do mísy vsypeme kilo hladké mouky, vytvoříme v ní důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, přisypeme cukr, aby se aktivoval kvásek a rozdrobíme droždí. Předem uvařené brambory oloupeme.

Ke kvásku přidáme 2 čajové lžičky soli a najemno nastrouhané brambory. Je-li třeba, přilijeme trochu vody, těsto by ale mělo mít tužší konzistenci. Těsto poctivě hněteme a poté necháme vykynout v moukou vysypané ošatce.

Bramborový chléb pečeme 10 minut na 250 °C, a poté dalších 30 až 40 minut na 180 stupňů.

Po upečení doporučujeme chléb potřít vlažnou vodou.

Ohodnoťte tento recept: 

109 hlasů

Další recepty Celý díl