Různé

Jednohubky

Drobné občerstvení na mnoho způsobů.

Jednohubky s křenovým žervé

Uvádíme výčet surovin, množství je třeba přizpůsobit tomu, pro kolik lidí občerstvení připravujeme.

bagetka
žervé
kousek křenu na nastrouhání (dávkujeme podle chuti)
sůl

Na ozdobení

salát
šunka
čerstvá paprika
nakládané okurky
kadeřavá petrželka

Bagetku nakrájíme na přibližně centimetrové plátky. Žervé osolíme, přidáme nastrouhaný křen a promícháme. Směsí naplníme cukrářský sáček a naneseme ji na jednotlivé plátky bagetky. Zdobíme kousky salátu, ruličkami šunky, kousky papriky, kolečky nakládané okurky a kadeřavou petrželkou.

Jednohubky s třenou nivou

bagetka
sýr niva
změklé máslo

Na ozdobení

salát
kuličky hroznového vína
rozpůlené vlašské ořechy
sezónní ovoce (např. kanadské borůvky)
kadeřavá petrželka
případně ančovičky, jahody, fíky či rajčátka

Na řadu přichází osvědčená klasika, jednohubka s třenou nivou. V míse smícháme změklé máslo, nastrouhaný sýr niva, a vše rozmixujeme. Směs opět naneseme na bagetky. Zdobíme kousky salátu, rozpůlenými kuličkami hroznového vína, jádry vlašských ořechů a sezónním ovocem, například kanadskými borůvkami. A samozřejmě opět nesmí chybět ani kadeřavá petrželka. Fantazii se ovšem meze nekladou, a tak můžeme vyzkoušet i kombinaci s ančovičkami, jahodami, fíky i rajčátky.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl