Moučníky a cukroví

Hubertovy řezy

Podle Věry Stříbrské

500 g polohrubé mouky
2 vejce
250 g tuku (másla)
1 prášek do pečiva
2–3 lžíce kakaa
200 g cukru
malou skleničku rybízové marmelády (o obsahu 370 ml)
vlašské ořechy – tolik, abychom jimi mohli poklást těsto na plechu, jeden vedle druhého
300 g čokolády na vaření
150 g másla

Do mísy prosejeme polohrubou mouku, abychom ji provzdušnili a nakypřili. Totéž uděláme s moučkovým cukrem. Vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přisypeme prášek do pečiva.

Do směsi přidáme změklé máslo a uhněteme tužší těsto, které rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny těsta zapracujeme kakao.

Za pomoci válečku a dvou fólií vyválíme tenkou placku, kterou rozdělíme na obdélníky, znovu spojíme a přemístíme na plech. Těsto potřeme rybízovou marmeládou.

Zbytek těsta rozválíme stejným způsobem, rozkrájíme na obdélníky a poklademe jím první vrstvu těsta. Na celou plochu naskládáme vlašské ořechy.

Pečeme 30 až 40 minut na 175 stupňů.

Poté připravíme polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a máslo a směs nalijeme na povrch koláče.

Ohodnoťte tento recept: 

296 hlasů

Další recepty Celý díl