Pohankové sušenky
500 gramů nevařené pohanky
200 gramů třtinového cukru
1 sáček cukru vanilkového
2 lžíce pohankové mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
170 gramů změklého másla
špetku mleté skořice
2 celá vejce
citronovou kůru, nejlépe v biokvalitě
Nevařenou pohanku nameleme do konzistence hrubé mouky. Přisypeme třtinový cukr, dále cukr vanilkový, pohankovou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo a dochutíme mletou skořicí. Do těsta dále rozklepneme dvě celá vejce a nastrouháme trochu citronové kůry. Ze směsi uhněteme hutné těsto. Na pomoučeném válu z těsta vyválíme váleček, který rozdělíme na několik dílů. Poté odkrajujeme jednotlivá kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky vytvarujeme vidličkou namočenou do vody. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C lehce dozlatova, podobně, jako cukroví. Pohankové sušenky jsou ještě chutnější, pokud se nechají uležet.
Ohodnoťte tento recept: