Višňový likér
minimálně 750 g višní
1 l dobrého červeného vína
1 kg cukru
5 dcl tvrdého alkoholu (vodka)
Základem likéru jsou višně, které jednoduše rozmačkáme šťouchadlem. Už během tohoto kroku se višně v podstatě vypeckují. Poté je zalijeme červeným vínem, a necháme 3 až 4 dny stát. Během této doby je třeba směs občas promíchat. Višně poté opatrně scedíme a vařečkou ještě vymačkáme. Šťávu dosladíme třtinovým cukrem v poměru 1 : 1, anebo podle toho, jak jsou višně sladké. Opatrně zahříváme, než se cukr rozpustí, a necháme vychladnout. Nakonec přilijeme bílý alkohol a promícháme. Hotový višňový likér přelijeme do lahví, které dobře uzavřeme. Poté necháme odležet v chladu, aby se veškeré chutě správně prolnuly.
(Nápoj není vhodný pro děti.)
Ohodnoťte tento recept: